Jahodový moučník/dortík (jednoduchý a při použití hotového korpusu i velmi rychlý)
Potřebné ingredience
piškotový dortový korpus, 1 vanilkový pudink dr. Oetker (bez vaření), 1 smetana ke šlehání (250 ml), 1 jahodový kompot, 1 želatina
Postup přípravy
Jahodový kompot zcedit, šťávu z něj zachovat.
Pudink zašlehat do smetany a postupně za stálého šlehání ředit šťávou z kompotu do přiměřené hustoty (neměl by být příliš řídký, aby z dortu netekl).
Vzniklý krém namazat na korpus.
Jahody pokrájet na půlky a poklást je na krém.
Zbylou šťávu použít pro přípravu želatiny dle návodu na obalu.
Na jeden dortík stačí jen poloviční množství. Já dělám cca 200 ml šťávy - tu z kompotu doleju vodou a pokud je potřeba, tak přidám třeba trochu sirupu a půl sáčku želatiny (tzn. že dávám asi 10 g želatiny).
Všechny potřebné suroviny (kromě korpusu).
Korpus upéct v koláčové formě,
nebo koupit již hotový.
Pudink zašlehat do smetany, postupně ředit šťávou z kompotu do požadované hustoty.
Krém natřít na korpus.
Jahody pokrájet na půlky a poklást je na krém.
Zbylou šťávu použít pro přípravu želatiny dle návodu na obalu.
Chladnou (ale ještě tekutou) želatinu nalít na dort.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé