Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahodový moučník/dortík (jednoduchý a při použití hotového korpusu i velmi rychlý)

0.0
Jahodový moučník/dortík (jednoduchý a při použití hotového korpusu i velmi rychlý)

Potřebné ingredience

piškotový dortový korpus, 1 vanilkový pudink dr. Oetker (bez vaření), 1 smetana ke šlehání (250 ml), 1 jahodový kompot, 1 želatina

Postup přípravy

Korpus upéct v koláčové formě, nebo koupit již hotový.

Jahodový kompot zcedit, šťávu z něj zachovat.

Pudink zašlehat do smetany a postupně za stálého šlehání ředit šťávou z kompotu do přiměřené hustoty (neměl by být příliš řídký, aby z dortu netekl).
Vzniklý krém namazat na korpus.

Jahody pokrájet na půlky a poklást je na krém.

Zbylou šťávu použít pro přípravu želatiny dle návodu na obalu.
Na jeden dortík stačí jen poloviční množství. Já dělám cca 200 ml šťávy - tu z kompotu doleju vodou a pokud je potřeba, tak přidám třeba trochu sirupu a půl sáčku želatiny (tzn. že dávám asi 10 g želatiny).

Všechny potřebné suroviny (kromě korpusu).

Korpus upéct v koláčové formě,

nebo koupit již hotový.

Pudink zašlehat do smetany, postupně ředit šťávou z kompotu do požadované hustoty.

Krém natřít na korpus.

Jahody pokrájet na půlky a poklást je na krém.

Zbylou šťávu použít pro přípravu želatiny dle návodu na obalu.

Chladnou (ale ještě tekutou) želatinu nalít na dort.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 14. 9. 2009, 11:34
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie